Hyresrätter i Umeå

Är det dags för dig att söka efter en ledig lägenhet här i björkarnas stad Umeå? Då har du kommit alldeles rätt, vi samlar in alla lägenheter våra digitala spindlar hittar som kommer ut på marknaden i Umeå, sortera dem utefter vad du har angivit för kriterier och skickar sedan de som matchar dina önskemål vidare till dig! Även om du har möjlighet att söka lägenhet i Umeå via kommunens bostadsförmedling, så är vi övertygade om att vår tjänst är ett utmärkt komplement!

När du startar en prenumeration hos Lägenheter24 så skickas det omedelbart ut ett mail till dig när en matchande lägenhet blir ledig, då ligger bollen hos dig att ta tag i saken och ringa hyresvärden för objektet snarast möjligt! Ju snabbare du hör av dig, desto större chans har du att få lägenheten. Om du är först att höra av dig har du förmodligen också första tjing på att komma på visning, skriva kontrakt och hela det racet också.

Du kan när du sedan har hittat en lägenhet, omedelbart avsluta din prenumeration.

Privata hyresvärdar Umeå

I Umeå finns det en stor mängd privata hyresvärdar. Vi har gjort en lista av alla hyresvärdar i Umeå här där du kan välja och vraka vem du vill ringa och fråga om att hyra lägenhet i Umeå.

Studentlägenheter i Umeå

Som universitetsstad så är trycket mycket hårt på studentlägenheter, de flesta lägenheter förmedlas förmodligen via det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå. Där erbjuder man studentlägenheter i alla storlekar från små ettor till stora fyror, varav vissa är möblerade. I hyran för dessa lägenheter ingår oftast värmen, men det är inte alltid, så läs igenom kontraktet noggrant så du vet vad du hyr.

För dig som student passar vår tjänst också mycket bra, till en relativt låg månadskostnad får du omedelbart information om lediga lägenheter som kommer ut.

Uthyrning av lägenhet & hus

Vill du hyra ut en lägenhet eller ett hus går det bra att registrera dig som fastighetsägare här på sajten. Du kan sätta samman en annons med vad du har att erbjuda. Detta är ett utmärkt sätt att få dina objekt uthyrda utan att behöva bli helt nerringd av personer som söker efter en bostad.

Hyra ut i andra hand?

Det är möjligt att hyra ut i andra hand genom oss, vi rekommenderar att du pratar med din hyresvärd innan du lägger ut en annons på lägenheten i fråga. För att hyra ut din lägenhet som du har förstahandskontrakt på måste du ha tillstånd från din värd.

När du hyr ut i andra hand finns det möjlighet att låta din hyresvärd också ta del av ansökningarna via sajten.

Varför hyra ut via oss?

De personerna som hör av sig via oss är motiverade att hitta en lägenhet då de betalar för vår tjänst. Eftersom det inte är en gratistjänst är det få personer som har konto bara för att se sig omkring, vilket du annars kan råka ut för. T.ex. om du lägger ut din annons på någon öppen köp & sälj / uthyres sida. Vi tror att du som fastighetsägare kommer uppleva att vår tjänst underlättar för dig i det stora hela när det kommer till bördan att hyra ut.

Hur är det att bo i Umeå?

Umeå är en fantastisk stad att bo i, både på sommaren och på vintern. Med en folkmängd på lite drygt 86 000 personer är det Norrlands största stad. För den kulturintresserade personen är Umeå staden man ska bo i, man var 2014 hela Europas kulturhuvudstad. Utöver det har man varje år det återkommande evenemanget Umeå Kulturnatta.

Är du sportintresserad är Umeå också en riktigt bra stad att bo i, förutom hockeylaget Björklöven som förmodligen är stadens mest välkända varumärke, finns här också riktigt bra innebandyklubbar som vunnit massor av medaljer både nationellt och internationellt. Men den allra största vintersporten är troligtvis skidåkningen, för att bara nämna en, kommer den fenomenale Per Elofsson här från Umeå.

Studera i Umeå

I Umeå finns ett universitet med det fullständigt logiska namnet Umeå Universitet. Här studerar närmare 34 000 studenter i skrivande stund, fördelade över 150 olika program och studenterna kommer från 60 olika länder. Umeå Universitet rymmer inte mindre än 8 olika högskolor

Utöver universitet finns här också yrkesskolor, gymnasier, folkhögskolor och givetvis även grundskolor.