Hyresrätter i Umeå

Att leta efter lediga lägenheter i Umeå är en jättebra idé om du gillar… ja, nästan vad som helst! Norrlands största tätort är nämligen fullproppad av saker att göra, vare sig du är ute efter hockey, hårdrock, teater, eller vill bli tandläkare. Detta kulturcentrum vid Umeälven är inte bara känd som skolstad och Sveriges bästa idrottsstad utan även inom industri ligger Umeå i framkant. Varför inte bli en umebo du också – välkommen till Björkarnas stad!

Privata hyresvärdar Umeå

I Umeå finns det en stor mängd privata hyresvärdar. Vi har gjort en lista av alla hyresvärdar i Umeå här där du kan välja och vraka vem du vill ringa och fråga om att hyra lägenhet i Umeå.

Studentlägenheter i Umeå

Som universitetsstad så är trycket mycket hårt på studentlägenheter, de flesta lägenheter förmedlas förmodligen via det kommunala bostadsbolaget Bostaden i Umeå. Där erbjuder man studentlägenheter i alla storlekar från små ettor till stora fyror, varav vissa är möblerade. I hyran för dessa lägenheter ingår oftast värmen, men det är inte alltid, så läs igenom kontraktet noggrant så du vet vad du hyr.

Nära till allt

Och närmare kommer det att bli med tanke på hur mycket som satsas på infrastruktur i området! Redan nu finns både E4:an och E12:an samt Botniabanan som tar dig till Hörnefors, Nordmaling, och Örnsköldsvik. Umeåbanan möter upp med Stambanan genom övre Norrland, och med färjan är det lätt att komma till Finland. Till Stockholm tar tåget dig på ca 7 timmar och har du bråttom så går flyg från Umeå Airport. Därifrån kan du också åka på charter – och flygplatsen ligger bara minuter från centrum, hur smidigt som helst!

Inne i stan

Det är inte för intet som Umeå blev kulturhuvudstad i Europa 2014. På kulturhuset Väven händer det alltid något, och det finns teatersällskap, konstnärer, och musiker som alla bidrar till den rika kulturen. Se internationell samtidskonst på Bildmuseet, spana in museum för gitarrer och kvinnohistoria, och gå på opera. Föreläsningar finns det många av, speciellt på Folkets hus där det ständigt är liv och rörelse. Glöm inte bort att det är gångavstånd till det mesta!

Gillar du musik är det bara att hyra lägenhet i Umeå på en gång för här hålls otaliga musikfestivaler varje år. Holmöns visfestival och Umefolk ger dig ett smakprov på traditionell musik från trakten, och det finns även festivaler för pop och jazz samt hårdrock och metal. I shoppingväg kan du hitta de stora kedjorna men också många unika butiker, t ex med fantastiska produkter från lokala slöjdare. Vad du än är intresserad av, så finns det i Umeå!

Ute i naturen

Naturen och grönskan hittar du mitt inne i Umeå i form av Stadsliden med sitt elljusspår, och parker och trädgårdar ligger utspridda över hela staden. Det finns också en hel del leder där du kan vandra längs och njuta av utsikten av Tavelsjön, Isälven och Lögdeälven. Lugn och ro kan du få vid Mariehemsängarna och Bölesholmarna. När snön fallit finns det långfärdsskridskor, skidbackar, och guidade skidturer. Eller ta skotern eller hundspannet och se norrskenet!

Möjligheter

I Umeå hittar du samarbeten mellan olika branscher vilket ger ett unikt näringsliv. Den gamla verkstadstraditionen har kombinerats med forskning och nytänkande, inte minst från universitetet, och många smarta lösningar har sett dagens ljus här. Skogen skapar fortfarande många jobb samtidigt som miljötänk står i centrum. Staden besökt ständigt av både turister och konferenser, och är även känd för sitt superba bredband. Här finns då nästan allt!

Nu verkar det ändå vara dags att leta flyttfirma i Umeå, eller hur? Hur ska du annars kunna uppleva allt roligt och spännande som händer i denna vackra norrländska kuststad!