Hyra bostad Helsingborg

Är du sugen på att prova på att bo i en charmig stad som samtidigt är internationell så är det lediga lägenheter i Helsingborg du vill ha – och för det har du hamnat helt rätt! Den både vackra och strategiska positionen har gjort denna sundets pärla till en viktig plats från vikingatiden till nutid. När du ätit smörrebröd så det räcker och blir över i Helsingör är det dags att uppleva den fantastiska kulturen, musiken, och shoppingen hemma i Sverige – för att inte tala om det utmärkta företagsklimatet!

Söka lägenhet Helsingborg

Eftersom du genom vår tjänst får reda på när en lägenhet kommer ut direkt, så är det inte ovanligt att våra medlemmar är bland de absolut första som kontaktar hyresvärden för lägenheten i fråga. Detta ger våra medlemmar en stor fördel gentemot alla andra som sitter och letar efter lägenheter manuellt och oftast inte får reda på att en ny lägenhet kommit ut förrän efter flera timmar.

Med dagens tryck på bostadsmarknaden, inte minst i Helsingborg, är det inte alls ovanligt att det är närmare ett par hundra personer som hör av sig som intressenter på varje hyreslägenhet som kommer ut, därav är det av allra högsta grad viktigt att du hör av dig så fort du får information om en ny lägenhet!

Studentbostäder Helsingborg

Det finns många olika skolor i Helsingborg, en av de som utmärker sig lite extra är stadens eget campus som är en del av Lunds Universitet. De har skapat en gemensam webbplats som de kallar Helsingborgsstudent.se för att hjälpa studenter att hitta lägenhet snabbt.

Trycket är dock hårt på dessa organisationer när det är dags för en ny termin, och det kan ta lite tid innan man hittar en studentlägenhet i Helsingborg. Har man inte tålamodet till det så är ett konto hos oss ett bra alternativ då man kan få e-post så fort en vanlig lägenhet kommer ut. Ibland är det också människor som hyr ut sin lägenhet eller sitt hus under kortare tid och då är det ett bra alternativ för studenter som har bråttom att hitta någonstans att bo.

Nära till allt

Och då menar vi allt! Åker du norrut på Västkustbanan är du strax i Halland och Göteborg medan den i sydlig riktning tar dig till Lund och Malmö. Från Knutpunkten går även färjorna flera gånger i timmen till Helsingör – har du inte provat på att tura så är det på tiden! Helsingborg är en cykelstad – varför skulle de annars ha så många cykelvägar, cykelpumpar, och elsparkcyklar att hyra? Är cykling inte din favoritsysselsättning så finns alltid lokalbussarna!

Inne i stan

Helsingborg är fullt av spännande saker att se och uppleva. Du kan hitta krogar där lokala råvaror, inte minst från havet, står i centrum samt många mysiga caféer. På Dunkers kulturhus finns det alltid något att göra och på The Tivoli samlas artister från när och fjärran. Spana in ett museum eller besök konserthuset. Från medeltida Kärnan får du en fantastisk utsikt över stan – inte minst stranden som ligger mitt i centrum!

Utanför stadskärnan finns det gott om fotbollsplaner och sporthallar, samt Sofiero som räknas till de vackraste trädgårdarna i området. Där hålls många roliga evenemang, precis som på Fredriksdal som både är ett friluftsmuseum och har en egen teaterscen. Du kanske hört talas om Eva Rydberg? Hon och hennes skådespelargäng håller till just på Fredriksdalsteatern! Är du shoppingsugen är Väla ett måste – det är nämligen både det största modehuset i Sverige och Nordens bästa köpcentrum!

Ute i naturen

Området i och runt Helsingborg är fullproppat av lövskog och naturreservat, och glöm inte bort den vackra skånska landsbygden med fantastiska utsikter och närodlade produkter. Skulle du bestämma dig för att hyra lägenhet i Helsingborg kan du skaffa din alldeles egen kolonilott! Spring en runda på ett av motionsspåren eller följ en vandringsled. Leta upp Grå läge, Ramlösaravinen, eller en av många fornlämningar. Badplatser finns det många, och det går även utmärkt att åka till stranden och surfa.

Möjligheter

Helsingborg må vara en mysig stad, men den står då inte stilla utan utvecklas ständigt! Den tillhör också den snabbväxande Öresundsregionen vilket bidrar till ett utmärkt arbetsklimat som lever och frodas, speciellt för den som vill slå sig in på den nordeuropeiska marknaden. Tro det eller ej, men det är faktiskt närmare till Hamburg än till Stockholm härifrån! Läget kunde inte vara bättre.

När det är dags att leta flyttfirma i Helsingborg så hjälper vi dig gärna, och det gäller för saker som elbolag och hemförsäkring också. Vad säger du, är du redo att börja leta lägenhet i Helsingborg?