Hyresrätter i Karlstad

Ack Värmeland du sköna – vad kul att du är intresserad av lediga lägenheter i Karlstad! Här finns nämligen allt möjligt, inte minst fantastiska, trolska skogar och en mängd vattendrag. Vänern och Klarälven är några exempel. I denna stad där solen (nästan) alltid skiner finns en levande, spännande kultur och en drös mötesplatser där du kan möta människor av all de slag. Näringslivet och branscherna är lika varierade, så i Karlstad finns det något som passar just dig!

Nära till allt

I Karlstad möts inte bara människor, utan staden är även en knutpunkt för olika transportmedel och resesätt. E18 går förbi, och staden är även startpunkten för flera riksvägar – eller slutpunkten, om du bestämmer dig för att hyra lägenhet i Karlstad! Bussarna tar dig både lokalt och regionalt, och tågen går till Stockholm, Göteborg och Oslo. Du kan också lätt ta dig till Arvika, Säffle, Norge och Torsby, om du inte hellre åker på charterresa från Karlstad Airport, förstås!

Inne i stan

Solen må gå ner ibland, men i Karlstad centrum är det alltid liv och rörelse. Värmlandsoperan samsas med musik och dans och flera teaterföreningar ser till att scenerna på Scalateatern och Karlstads teater går varma. Upplev fascinerande föredrag och förstklassiga musikaler, gå på konstrunda eller besök Alsters herrgård där Gustaf Fröding föddes. Lär dig mer om området på Värmlands museum och Brigadmuseet, och sen kan du visa vad du kan på tipspromenaden med nya frågor varje vecka!

Gillar du hockey vet du nog redan att Karlstad är hem åt Färjestad, men hade du koll på att det också spelas amerikansk fotboll i staden? Är det musik som är din melodi kan du inte missa Putte i Parken och uppträdanden av skickliga jazzmusiker och körer. Det finns en hel drös antik- och second hand-affärer och du kan även spana in gårdsbutiker och lokalt hantverk, eller åka till Bervik köpcenter och Välsvikens handlingsområde.

Ute i naturen

Inne i Karlstad ligger Mariebergsskogen där du kan träffa djur och det är inte långt till vare sig elljusspår eller koloniområden där du kan odla själv. På vintern får du valla skidorna och om du vill ut på långtur på sommaren finns alltid Klarälvsbanan, en nio mil lång bilfri väg. Hitta ditt alldeles eget smultronställe i Vänerskärgården med sina öar och skär och kom ännu närmare naturen på Vildmarksleden. Utmärkta fiskevatten finns det förstås också gott om!

Möjligheter

Med tanke på den utbredda värmländska skogen är det inte undra på att massa- och pappersindustrin blomstrar i Karlstad, men även branscher som IT, bygg och handel frodas här. Att företagare trivs så bra i staden beror delvis på det aldrig sinande flödet av både nyutexaminerade högskolestudenter och även på möjligheterna till samarbete med universitetet som forskar inom teknik, humaniora, och naturvetenskap. Ännu en anledning är fantastiska Karlstad Congress Culture Centre där inte bara kongresser och möten utan konserter, mässor, och andra evenemang hålls varje år.

Så, vad säger du? Är det dags att bli värmlänning och leta flyttfirma i Karlstad? Då är det bara att hojta till!