Hyresrätter i Linköping

Om det är lediga lägenheter i Linköping du är ute efter så har du hamnat helt rätt – och tagit ett riktigt bra beslut! Det här, Sveriges sjunde största tätort, är nämligen ett utmärkt ställe att både bo och jobba på. Denna vackra stad är en av de snabbast växande, mycket tack vare nya studenter och en lång tradition av teknik och forskning. Linköping är också proppfullt av kultur, historia, och spännande saker att göra, för att inte tala om det utmärkta läget. Här kan alla känna sig som hemma, inte minst de som gillar sötsaker – Cloetta har nämligen flera butiker i och runt stan!

Nära till allt

Det är ingen överdrift att Linköping har ett av de bästa lägena i Sverige. E4:an och flera riksvägar går genom staden, och med Södra stambanan tar du dig lätt till både Stockholm och neråt i landet mot Malmö. Pendeltåg går till grannstaden Norrköping samt Mjölby, Motala, och Tranås. Du kan till och med ta en tur till Amsterdam från Linköping City Airport! Biogasdrivna bussar tar dig runt i staden, och med 40 mil cykelvägar är inget svårt att ta sig till.

Inne i stan

Linköping kan stoltsera med en levande stadskärna där butiker och uteserveringar frodas. Kulturen ligger inte långt efter, inte med både domkyrka och slott samt många museer och Gamla Linköping! Musik, teater, och dans står på menyn tillsammans med uppträdanden av både orkestrar och körer – varför inte värma upp stämbanden och ta ton du med! Kolla in detaljrika kostymer på NärCon och rota fram paljetterna om Melodifestivalen skulle hållas på Saab arena igen.

Om inte affärerna inne i centrum räcker till så är det bara att bege sig till handelsområdet i Tornby. Vad du än är ute efter så kommer du garanterat hitta rätt i en av över 60 butiker. Strosa runt på IKEA eller hitta dyrgripar i en av många second hand-butiker. Vill du utöka din vintagesamling så finns det många affärer utspridda runt staden, inte minst i Gamla Linköping. Du kan även besöka gårdsbutiker och lokala hantverkare. Om du ska hyra lägenhet i Linköping så måste den ju inredas också!

Ute i naturen

Inte nog med att vackra Stångån rinner genom centrum, norr om staden ligger även Roxen och härliga Göta kanal. Lägg dessutom till Kinda kanal så är det inte så konstigt att det finns riktigt bra paddling! För den som föredrar torra land finns Östgötaleden och en hel mängd andra rundor och vandringsleder genom den fantastiska Östgötaslätten. Du kan också beundra en av många fornlämningar eller spela fotboll eller ishockey och prova på fallskärmshoppning.

Möjligheter

Linköping är en framtidsstad med ett rikt, varierat näringsliv och en stor branschbredd – inte undra på att företag som SAAB och Ericsson håller till här! Alla nya talanger från universitetet bidrar till den tekniska inriktningen och på Science Park Mjärdevi är vilket företag som helst i gott sällskap. I denna fantastiska stad är möjligheterna lika många som cykelvägarna så det verkar vara dags att leta upp en flyttfirma i Linköping, eller hur?