Hyra lägenhet Borås

Vad spännande att du funderar på att leta lediga lägenheter i Borås! I den här staden, känd för sin blomstrande textilindustri och sina knallar, hittar du både en mysig småstadskänsla och utmärkta förbindelser. Du hamnar mitt i Sjuhäradsbygden, full av sjöar, fält och lummig skog med kultur och historia vart du än vänder dig. Det finns ett starkt entreprenörskap, eller knalleanda, och forskningen kring textil och design är världsledande. Lägg sen till Borås djurpark, så är det klart att du ska hyra lägenhet i Borås!

Nära till allt

Riksväg 40 går genom stan, men det är järnvägen som gör Borås till en riktig knutpunkt. Älvsborgsbanan, Kust till kust-banan, och Viskadalsbanan stannar alla i Borås och det är inte alls svårt att ta sig till Varberg, Alvesta och Kalmar. Staden är också centrum för busstrafik, och från resecentret går både bussar och tåg. Till Göteborg kommer du på under timmen och sen är det inte långt till Landvetter och spännande destinationer! Det finns också en massa cykelvägar om du vill spara in på resandet.

Inne i stan

Inne i Borås centrum fullkomligt kryllar det av roliga saker att se och göra! På Kulturhuset finns allt möjligt spännande, inte minst både konstmuseum och stadsteater. Flera kulturföreningar ser till att du aldrig behöver ha en tråkig stund och det finns både gallerier och en hel del museum att besöka. Föreläsningarna är många, speciellt inom mode, och det finns både mötesplatser och musikställen utspridda över stan. Se till att inte missa varken estradpoesin eller poetry slam-tävlingarna!

Vill du shoppa finns det butiker både i stadskärnan och på Knalleland där det finns något för alla smaker – eller du kanske föredrar postorder? När du handlat klart kan du slappna av i ett av badhusen eller spendera en eftermiddag på Borås djurpark som är hem åt allt från elefanter till vargar. Gnugga geniknölarna på ett escape room eller Navet Science Center där teknik och naturvetenskap står i centrum. Om du inte hellre vill köra lite Laserdome? Ja, det går det med!

Ute i naturen

I Borås finns många parker och ännu fler lekplatser, så det är alltid nära till naturen. Du hittar elljusspår, leder för både cykling och vandring, och skidspår när snön har lagt sig. Badplatserna är kanske trevligare på sommaren, och naturreservaten och friluftsområdena är både roliga och vackra året om! Många sjöar betyder bra fiske, och för den som föredrar att spana på fåglar finns Ramnaparken som även har ett friluftsmuseum. Förundras över gamla fornlämningar eller testa dina gränser i en äventyrspark!

Möjligheter

Du har nog inte missat att textil har en stor plats i hjärtat på Borås, och det märks inte bara inom industrin utan även utbildningen genomsyras av mode och design, inte minst på högskolan. Det finns andra kurser också förstås, och en hel del folk- och yrkeshögskolor. Det är även en utmärkt plats för möten, så varför inte sälla dig till de företagare som insett att staden har både bra läge och kompetent arbetskraft, och börja leta flyttfirma i Borås nu direkt!