Hyresrätter i Växjö

Du kanske tror att du vill leta lediga lägenheter i Växjö nu, men vänta bara tills du vet mer om den gröna lilla världsstaden som även är känd för sin idrott! Omgiven av sjöar och djupa skogar ligger staden på en plats som varit bebodd sedan stenåldern – inte konstigt att de har ett sånt rikt, småländskt kulturarv som det värnas så mycket om. Musik, teater, och litteratur ligger Växjöborna varmt om hjärtat, och den orörda småländska naturen har en plats där den också.

Nära till allt

Växjö har fått sitt namn från väg och sjö, så det är inte alls förvånande att inte mindre än sex riksvägar passerar här. Om du vill ta del av den gröna anda som genomsyrar staden kan du alltid lämna bilen hemma och ta tåget. Kust till kust-banan tar dig lätt tvärs över landet, och tågen går även till Skåne och Köpenhamn samt Nässjö, Jönköping och knutpunkten Hässleholm. Mindre miljövänligt är flyget, så det räcker kanske med en semesterresa per år från Växjö Småland Airport!

Inne i stan

Frågan kanske borde vara vad som inte finns i Växjö! Staden ligger i Glasriket vilket märks efter ett besök på Smålands museum och Sveriges glasmuseum, och det finns även en hel del vackra gamla byggnader och kullerstensgränder. Ett riktigt sagoslott hittar du i Teleborg, och inne i stan kan du lära dig allt om utvandringen till Amerika. Musik och skådespel avnjuts på konserthuset och teatern, och Det fria ordets hus värnar lite extra om yttrandefriheten.

Om inte det vore nog så är Växjö värd för en hel del spännande evenemang. Under Kulturnatten kan du få ett smakprov av lokal kultur, och Scensommar varar i hela åtta veckor fyllda av musik, dans, teater, nycirkus, och stand-up. Karl-Oskarsdagarna är roliga för hela familjen, och den som är shoppingsugen kan hitta både unika butiker och kedjor samt second hand på Storgatan eller köpcentret Grand Samarkand. Det finns också torghandel – fattas bara annat, nu när du ska hyra lägenhet i Växjö!

Ute i naturen

Om du inte har vandrat omkring i den småländska skogen än så är det dags nu! I naturreservaten runt Växjö är naturen mer eller mindre orörd, och det finns cykel- och vandringsleder genom djup skog och utmed blanka sjöar där du kan både bada och fiska. Paddla kanotleden och ta ett dopp i poolen på Lammhultsbadet – eller prova på en hinderbana! Det finns gott om friluftsområden, och du kan också gå på skattjakt. Vem vet vad du kommer hitta!

Möjligheter

Du har nog inte missat att Växjö omges av skog, och det gjorde inte de forna Växjöborna heller. Skogsindustrin är stor och med den kommer både maskin- och elektroteknik. På Videum Science Park samlas företag och du kan nätverka och få tips om hållbarhet. Växjö är en riktig mötesstad med aktiviteter för just ditt möte och även en plats där studenter på Linnéuniversitetet möter blivande arbetsgivare.

Det verkar nästan som att det är dags att börja packa, eller hur? Ingen fara – vi fixar flyttfirma i Växjö åt dig!