Hyresrätter i Jönköping

Är du ute efter ett miljöombyte så gör du definitivt rätt i att leta efter lediga lägenheter i Jönköping. Här hittar du inte bara högskolan och utmärkta möjligheter för alla sorters företag utan även en massa kultur – för att inte tala om historia! Besök tändsticksmuseet, ta båten från Gränna till Visingsö, eller gå på hockeymatch. Jönköping är dessutom en Fairtrade City, så du kan både shoppa och äta ut med gott samvete, gärna omgiven av fantastiska vyer av Vättern.

Nära till allt

Förutom Visingsö och polkagrisarna i Gränna är det även nära till många andra platser från denna småländska stad. Huskvarna och Norrahammar hör numera till Jönköping så det är lätt som en plätt att ta sig dit. Hoppa på en av lokalbussarna och vips så är du framme! Det gäller även tåget till Stockholm via Linköping och Norrköping och eftersom att Jönköpingsbanan går här så finns det inte mindre än 5 tågstationer. E4:an går genom stan, och du kan till och med ta flyget till Frankfurt!

Inne i stan

Bestämmer du dig för att hyra lägenhet i Jönköping så finns det hur mycket som helst du inte får missa! Handla vackert hantverk i Smedbyn, prova på lokala läckerheter i en av alla delikatess- och gårdsbutiker, och gå på konsert eller hockey i Kinnarps arena. Vill du ha ännu mera kul så finns alltid teater, utställningar, och lekland. Eller är det kanske något på gång i kulturhuset Spira? Annars kan du ta med häst och svärd till tornerspel eller dator och mus till Dreamhack!

Förutom att av världens tre tändsticksmuseum är Jönköping även hem åt Jönköping läns museum där både du och barnen kan lära er mer om staden och kanske höra en saga om troll och vättar i sann John Bauer-anda. I Gunillaberg konstträdgård stiger du in i konstnären Tage Andersens magiska värld, och vill du förflytta konsten till din egen hud finns flera tatueringsmässor. Faller inte det dig i smaken så kanske du hellre vill veta mer om sportfiske – eller varför inte gå på Avicii-mässa?

Ute i naturen

Utöver Vättern finns både Munksjön och Rocksjön plus otaliga floder och kanaler så det är inte alls konstigt att paddling i kanot och kajak är så populärt! Badplatser finns det många av, och stigar och vandringsleder genom den småländska skogen kan du hitta nästan överallt. Besök en av flera fornlämningar, klättra ute i naturen, eller leta upp en utsiktsplats – få utsikter slår den du får från Brahehus! Finn lugnet vid Rosenlunds bankar eller gå på skattjakt i Tabergsgruvan.

Möjligheter

Jönköping ligger mitt i södra Sverige – mycket bättre läge finns knappt! Det vet redan stora företag som Husqvarna som håller till i Jönköping. Staden är ständigt växande och har en unik bredd i sitt näringsliv, inte minst tack vare alla nyutexaminerade studenter från högskolan. I LogPoint South Sweden frodas både affärer och företag, vilket gör det till ett perfekt ställe att starta nytt.

Här hittar du inte bara lediga lägenheter, utan vi fixar även flyttfirma i Jönköping bland mycket annat!