Hyresrätter i Västerås

I flyttagen? Vad kul! Visste du att Västerås inte bara är Sveriges sjätte största tätort utan också är framgångsrika i roller derby och har ett hotell där du kan slumra sött uppe i trädkronorna? Så är det minsann! I denna stad vid Mälaren stad möts det gamla med det nya, där Domkyrkan står ståtlig samtidigt som ny, smart teknik utvecklas. Färdas bakåt i tiden på Vallby Friluftsmuseum eller kolla in landets första actionbad. Denna hållbara mötesstad blir bara bättre, så börja leta efter lediga lägenheter i Västerås så att du också kan vara med!

Nära till allt

I Västerås är det hur lätt som helst att ta sig runt via lokalbussarna – som dessutom är funktionshinderanpassade. Att promenera är ett trevligt alternativ och cykelbanorna är många, så det kanske är dags att bli med cykel? Tåget tar dig till Stockholm på under en timme och med båt är det inte långt till omkringliggande öar. Denna fantastiska stad har även egen flygplats – vem kunde tro att du genom att hyra lägenhet i Västerås får både London och Spanien till grannar?

Inne i stan

Ett besök på slottet eller ett av många museum blir en lagom dos av historia, och om törsten efter kultur inte är släckt finns både Västerås Konserthus och Västmanlands Teater. Inte nog med det, spännande och underhållande evenemang hålls varje år – Västerås Cityfestival och Konst- och kulturrundan är bara några exempel. Du behöver inte kolla almanackan för att prova utsökt vin och nybryggt kaffe, och skulle suget efter popcorn bli för stort så finns alltid Filmstaden!

Om din garderob är i desperat behov av en uppdatering är det dags att styra kosan mot Hälla Shopping och alla dess butiker. Ett annat alternativ för den som är shoppingsugen är handelsområdet i Erikslund med godbitar som IKEA, Biltema, och Godisgrodan. Spara tid för besök på loppisar och saluhallen, och vill du inte handla alls finns det mycket annat kul. Vad sägs om badhus, lekland, trampolinparker, och gokart? Inte så illa!

Ute i naturen

I Västerås är det alltid nära till friluftsliv. Utnyttja motionsspår och vandringsleder eller titta ut över staden från Himlabacken i Mälarpark. Fotbollsplaner och lekplatser finns det gott om, och varför inte skaffa din alldeles egen kolonilott? Bli ett med naturen i Hamre våtmark eller bemästra konsten att segla jolle. Vedbobacken garanterar snö till skidåkning och Mälaren finns till hands för både bad och skridskor. Föredrar du luft så kan du prova på att hoppa fallskärm – om du vågar!

Möjligheter

Klimatet för att driva och etablera verksamheter är alldeles utmärkt i Västerås, speciellt om det är teknik du är intresserad av. Expectrum är en samlingsplats för alla som vill slå sina kloka huvuden ihop och hitta tekniska lösningar på problem du inte ens visste att du hade. Det finns dessutom både en mängd företagsaktiviteter och mötesarrangörer – precis som det ska i en så bra mötesstad!

Vi har allt du behöver för en flytt till denna enastående stad – för det börjar väl bli dags att hitta en flyttfirma i Västerås?