Hyresrätter i Halmstad

Per Gessle, golf, stränder och bad – det finns många anledningar till att leta lediga lägenheter i Halmstad och flytta till denna vackra sommarstad! Gyllene Tider må ha spelat sin sista konsert, men kulturen sprudlar och det finns alltid något att göra i en av västkustens mest skinande pärlor. Gå på fotboll, se fascinerande konst och gamla byggnader, eller njut av den halländska naturen. Historien gömmer sig i varje hörn och bara väntar på att bli upptäckt!

Nära till allt

Inte konstigt att vikingarna samlades runt det som skulle bli Halmstad när staden har ett sånt fantastiskt läge vid kusten. Det är nära till Danmark, speciellt nu när färjan går till Grenå, och E6:an och E20 gör det lätt att ta sig både uppåt i landet och ner till Helsingborg, Malmö och resten av Skåne. Tågen som trafikerar Västkustbanan stannar här och du kan även följa rälsen till Nässjö – eller ta flyget till solen! Lokalbussar och cykelvägar gör det lätt att ta sig runt även mer centralt.

Inne i stan

Visst finns det både konstmuseer och -hallar, men du kan också se konstverk runt om i staden. Ett av många exempel är skulpturen i Picassoparken, skapad av Pablo själv. Njut av konserter, teater, och andra evenemang som SM i beachvolleyboll och Internationella gatuteaterfestivalen. Se historien komma till liv på Hallandsgården, ta det lugnt nere vid Nissan, eller gå en guidad tur på slottet. Glöm inte bort stadsbiblioteket, där det alltid är något på gång!

En riktig smak av Halland får du på en av många gårdsbutiker och i Kvibille och på Wapnö. För den som är intresserad av inredning – det går ju inte att hyra lägenhet i Halmstad utan att piffa upp den lite! - finns loppisar och second hand-affärer. På Hallarna och på Flygstaden och Stenalyckan hittar du allt annat du behöver i shoppingväg, och efteråt kan det kanske smaka med en lokal öl på ett microbryggeri. Det finns också lekland och ett Fab Lab där både stora och små kan ha en massa kul.

Ute i naturen

Tylösand i all ära, men runt Halmstad finns inte mindre än 45 km badvänlig strand! Förutom strandlekar och solande kan du också prova på vattensporter som surfing och wakeboarding. Underbara havsvyer får du från Prins Bertils stig, och det finns ett flertal vandringsleder att välja mellan, inte minst på Galgberget. Upplev vacker skog och blomstrande ängar inåt i landet där du också hittar mysiga dungar och vattenfall. Du kan också spana in Hallands första snorkelled, eller hålla dig på torra land och prova en av cykellederna!

Möjligheter

I turiststaden Halmstad trivs många företag, både nya och gamla. Företagsklimatet är levande, inte minst tack vare diverse projekt, satsningar, och möjligheter till dialog och nätverkande. Arbetsmarknaden fylls ständigt på av högskolestudenter som är redo att ge sig ut i arbetslivet och till och med på gymnasiet startas ständigt nya UF-företag.

Kort och gott: här kommer både du och ditt företag trivas, så det är kanske dags att låta oss hjälpa dig hitta flyttfirma i Halmstad?