Detta är stegen som vi rekommenderar att du tar om du verkligen vill ha ett förstahandskontrakt i Stockholm.

 1. Ställ dig i bostadskön. Bättre sent än aldrig, man vet aldrig vad livet för med sig. Du kommer kanske ha nytta av det i framtiden, eller kommer dina barn inte ställas inför samma dilemma som du.
 2. Leta reda på privata hyresvärdar i Stockholm. Det finns flera som står utom bostadskön, som då erbjuder sina lägenheter till människor enligt först till kvar principen.
 3. Skapa ett konto på Lägenheter24, där du prenumererar på lägenheter i Stockholm. Många lägenheter kommer vara i andrahand, men då det dyker upp ett förstahandskontrakt är du bland de första som får veta. Därför tillför vår tjänst värde till dig som bostadssökande.

Förstahandskontrakt i Stockholm

En dröm som går att förverkliga

Du måste börja med att tänka om. Om du fortsätter att vara negativ så kommer du antagligen att få det svårt då du söker efter ett förstahandskontrakt i Stockholm. Även andrahandsuthyrning av bostadsrätt är något som kan få folk att bli minst sagt irriterade då inget tycks vara tillgängligt. Det blir inte bättre av att Stockholm hela tiden målas upp som staden med en omöjlig bostadsmarknad.

Men ta en titt på de lägenheter som finns tillgängliga just nu och ge det hela ett försök. Du kan hyra lägenhet i Stockholm i första hand och du kan hitta bostaden nu. Istället för att bränna energi på att tänka att det inte går så ska du bara sätta igång och söka. Då blir det snart dags att hyra flyttbil! Var aktiv och lyssna inte på råd från folk som har tappat hoppet.

Först till kvarn får bo

Visste du till exempel att det finns ett koncept som går ut på att du kan komma först till en bostadsvisning och knipa hemmet före de som står i kö? Jo, så är det! Fastighetsägare och bostadsförmedlingen har det som kallas för först till kvarn. Det här är något som gör att det där med kö inte längre har någon relevans.

Det du måste komma ihåg är att de som står först i kön inte nödvändigtvis är ute efter samma typ av boende som du. Det kan ju vara så att hyreslägenheten som är perfekt för dig men helt ointressant för de första tio på listan nu annonseras ut. Då ska du skynda dig. Den kan bli din!

Tänk utanför tullarna

Stockholm är en stor stad. Det är klart att många tycker att hyreslägenheter inom tullarna är det som gäller. Du vill slippa bussar och tåg. Men bussar och tåg är faktiskt smidiga och det finns flera trevliga områden som ligger alldeles vid stadens kant. Där är luften bra och du får ett boende till ett bättre pris.

Blicka ut mot Nacka, Huddinge eller kanske Sollentuna. Besök dessa orter för att känna hur de känns innan du börjar ringa på annonser för hyreslägenheter i Stockholm. Ju längre ut från innerstan du kommer desto större blir chansen att du får lägenheten. Om hyran blir lägre så får du ju råd med annat som ökar din livskvalitet som taxi hem från festen. Det kan vara något att betänka.

Hyra lägenhet i Stockholm i första hand utan kö

Du behöver alltså inte ge upp för att du inte har stått i kö under de senaste 18 åren. Det går att få lägenhet med förstahandskontrakt i Stockholm. Sänk kraven och ge inte upp. Tänk på att du så snart du har ett boende kan blicka framåt. Om du har ett förstahandskontrakt så har du ju något att byta med. Då kan du jobba din väg mot det slutliga målet som kanske är en lite större lägenhet närmre city.

Nyckelorden är snabb och aktiv! Logga in varje dag och fortsätt att pusha din annons där du söker efter en bostad att hyra i Stockholm. Logga in när du sitter på bussen, innan du går och lägger dig och en sen helgkväll. Plötsligt kommer tillfället och då är du glad att du var aktiv.

Sommaren är tiden för lägenhetsjakt

Det är klart att det finns tidsperioder då det är lite lättare att hitta en hyreslägenhet med förstahandskontrakt i Stockholm. Under sommaren så ökar chansen. Det särskilt under slutet av juli och i början av augusti. Då minskar konkurrensen en aning eftersom folk har tagit ledigt.

Om du är smart så tar du inte ledigt från att jaga hyreslägenhet i Stockholm just då. Det gäller att ligga på och att ta sig till visningar trots att du känner mer för en juice till i hängmattan på landet.

Under vintermånaderna av början av året så är det tufft att få tag i lägenhet. Om du vill hyra lägenhet i Stockholm i första hand så ska du veta att januari och februari är månaderna då allra flest är ute efter precis samma sak. Ska du söka då så gäller det att du jobbar mycket intensivt och smart.

Tips till dig som letar lägenhet

Det finns flera smarta metoder som kan hjälpa dig hyra lägenhet i Stockholm i första hand snabbare. Här är några punkter som du bör hålla i åtanke då jakten går igång:

 • Intresseanmälningar är viktiga. Annonsera på flera ställen och uppdatera dina annonser så att de flyter upp och syns.
 • Kolla flera gånger per dag. Det kan ha kommit in nya lägenheter under den sista timmen. Det är absolut värt att söka hos oss flera gånger per dag och vecka.
 • Använd telefonen och ring till bostadsförmedlingar för att se om du kan få hjälp med en hyresrätt i Stockholm.
 • Gå ut på stan i det område där du vill få en lägenhet och fråga folk. Fråga på ett trevligt sätt och ge ditt visitkort så att de kan kontakta dig om de hör om en ledig lägenhet.
 • Kolla upp om det byggs nya lägenheter i en region som du vill bo i. Nya lägenheter i Stockholm har högre hyra men de är lättare att få förstahandskontrakt för.
 • Håll utkik efter lägenheterna i Stockholm där det är först till kvarn som gäller.
 • Kom ihåg att du inte ska bo i samma lägenhet för resten av livet. Sänk kraven för att få hyra lägenhet i Stockholm i första hand snabbare.
 • Sprid ryktet om att du letar bostad online i sociala medier, via appar på mobilen och vart du än kan komma på.
 • Beakta att hyra en större lägenhet i Stockholm tillsammans med några andra. Det kan vara lättare att hyra lägenhet i Stockholm med förstahandskontrakt om den har flera rum.
 • Våga kontakta och fråga. Kanske kan den som vill hyra ut lägenhet till företag även hjälpa dig, det vet du inte förrän du ställer frågan.

Lycka till!