Vill du hyra lägenhet i Kalmar förstår vi dig verkligen. Den vackra staden med Kalmarsund, Ölandsbron och otroliga Kalmar Slott. Det låter som en bra trevlig stad att bo i, inte sant? Du är inte ensam om att attraheras av Kalmars lockelser. De senaste 10 åren har Kalmar tätort ökat sin befolkning med över 10%. Att bo i Kalmar är smidigt, du kan ta dig nästan vart som helst på en cykel eftersom staden är relativt liten.

Stadens centrum ligger på Kvarnholmen, och har så gjort sedan man tröttnade på att den gamla staden brann ner flera gånger under 15 & 1600-talet. På Kvarnholmen har man byggt staden i sten, mede en skyddsmur ut mot havet för att skydda sig från fiender. Det finns ofta lägenheter att hyra i stadskärnan.

Hyra lägenhet Kalmar

Kalmar är så mycket mer än en sommarstad. Det är en underbar stad att bo i, du kan hitta lägenheter att hyra i Kalmar i nästan alla delar av staden. Oavsett om du vill hyra lägenhet i Kalmar centrum, eller om du vill hyra i någon av orterna som omringar staden. Närheten till Öland är närmast omedelbar så det är också populärt att hyra lägenhet i Färjestaden för att sedan pendla in till Kalmar med buss över bron eller med färjan som trafikerar sundet under de varmare månaderna.

Sevärdheter

Bland saker man inte får missa i Kalmar kan vi räkna Kalmar slott, Kalmar domkyrka, gamla vattentornet, Kalmar stadsteater och de gulliga tripp, trapp, trull-husen.

Aktiviteter

Du behöver inte ta dig långt för att hitta något att sysselsätta dig med i Kalmar. Vi kan rekommenderar att du kollar in något av följande:

Finns det fler anledningar att hyra lägenhet i Kalmar?

Parkliv

Kalmar är inte bara en otroligt vacker stad med renässansbyggnader från medeltiden, man har också ett flertal riktigt härliga parker att spendera tid i under sommarhalvåret. Stadsparken är den mest centrala parken värd att besöka, här ligger också Kalmar konstmuseum, samt Robert Gustavssons restaurang Park Hermina. Tar man sig någon kilometer söderut från stadsparken hamnar man i Kalmarsundsparken som är Kalmar epicentrum för badsugna människor. Här finns också Sveriges längsta bänk, där du troligtvis kan trycka in dig någonstans längs de 222 metrarna för att njuta av utsikten mot Kalmarsund. Norr om stadskärnan hittar vi en annan park, Skälby 4H Gård. Här kan du spela discgolf, samt klappa kaniner, grisar, getter, hästar m.m.

Kultur

För den kulturintresserade kan vi rekommendera Kalmar konstmuseum som ligger i stadsparken. Kalmar teater på Larmtorget erbjuder diverse shower året om, sen kan vi inte nog tjata om Kalmar slott som trots allt är symbolen för Kalmar hos många människor.

Nattliv

Vill du uppleva Kalmars nattliv är onsdag, fredag och lördagskvällar/nätter att rekommendera. Du hittar flera nattklubbar runt Larmtorget och lite utspritt över Kvarnholmen, på sommaren ploppar det ofta upp ett par längs slottsallén också.

Transport

För att ta dig runt i Kalmar räcker det gott och väl med en cykel. Men är kollektiva färdmedel att föredra så får du vända dig till KLT som sköter all lokaltrafik i staden. Du kan åka buss nästan vart som helst i staden, samt tåg till Smedby och Trekanten eller mer avlägsna orter.

Sport

Kalmar arrangerar varje år som ensam stad i Sverige en full Ironman. Deltävlingen har både 2017 & 2018 blivit framröstad till den bästa upplevelsen för deltagarna av alla Ironmans i hela världen.

I Kalmar kretsar det största lagsportsintresset runt fotbollen. På herrsidan är det Kalmar FF som representerar staden på allsvensk nivå, på damsidan är det IFK Kalmar som bär fanan högst. Men inte att förglömma är FBC Kalmarsund en innebandyförening som siktar väldigt högt. Världsstjärnan Kim Nilsson som innehar en hel rad rekord på landslagsnivå spelar i FBC Kalmarsunds lag i Svenska Superligan. Damerna huserar i andradivisionen, men har som mål att inom kort etablera sig i Damernas motsvarighet.

Sommartid är Beach soccer en populär sport att utöva, främst på Långviken Arena strax söder om centrum. Här spelas också Beach volleyboll på ett flertal planer.

Lediga lägenheter i Kalmar

Vi är väl medvetna om att längden på bostadskön har ökat allt mer de senaste åren. Är du en av de som står i bostadskö, men inte har tid med det, du behöver något snabbt? Då har du alternativen att antingen köpa lägenhet i Kalmar, eller söka lägenheter hos någon av de privata hyresvärdarna som finns i stan.

Vår idé är att du ska ägna så lite tid som möjligt för sökande efter lediga lägenheter i Kalmar, överlåt arbetet till våra robotar, istället bör du fokusera på att ringa upp fastighetsägaren när det faktiskt kommit ut någonting nytt som är intressant. När du startar en prenumeration så matchar vi dig mot de lägenheter som läggs ut, och tycker vi dem matchar tillräckligt bra så får du en notis om lägenheten och kan omedelbart ringa på den. Tänk på att sedan vi blev universitetsstad så har kriget om hyresrätter i Kalmar ökat, och det är idag inte alls ovanligt att det är ett par hundra som hör av sig om det är en lägenhet i centralt läge.

Studentlägenheter i Kalmar

Som universitetsstad så är trycket mycket hårt på Kalmarhems studentlägenheter, det har i flera år varit så att personer måste bo på vandrarhem, hyra rum, eller bo på vänners soffa innan de får tag på någonting varaktigt som de själva kan bo i. Om du ska plugga på Linneuniversitetet finns det möjlighet att söka studentlägenhet genom Linnéstudenternas bostadsförmedling, eller om du kan tänka dig bo i ett rum genom kalmarrum.se.

För dig som student passar vår tjänst också mycket bra, till en relativt låg månadskostnad får du exklusiva erbjudanden om att hyra lägenhet i Kalmar (inte bara studentlägenheter) som kommer ut via privata fastighetsägare.

Hyra hus i Kalmar

Letar du efter att hyra hus i Kalmar med omnejd kan du också använda vår tjänst. Här har personer som vill hyra ut sina hus möjlighet att registrera sig som fastighetsägare och sedan lägga ut sina villor till uthyrning. Antalet hus som kommer ut är av uppenbara skäl ganska mycket färre än lägenheterna, men det är också antalet personer som söker hus. Vill man inte köpa ett hus utan kanske prova på livet i villa, är att hyra ett hus att rekommendera.

Att hyra hus är ett utmärkt sätt att ge dina barn en möjlighet att växa upp med trädgård och allt vad det innebär. Då får de möjlighet att vara ute i trädgården och leka, bygga kojor, och allt vad barn kan tänkas göra. Det är svårt att få densamma friheten i en lägenhet där det ofta är flera andra familjer som ska samsas på gården.

Uthyrning av lägenhet & hus

Vill du hyra ut en lägenhet eller ett hus går det bra att registrera dig som fastighetsägare här på sajten. Du kan sätta samman en annons med vad du har att erbjuda. Detta är ett utmärkt sätt att få dina objekt uthyrda utan att behöva bli helt nerringd av personer som söker efter en bostad.

Hyra ut i andra hand?

Det är möjligt att hyra ut i andra hand genom oss, vi rekommenderar att du pratar med din hyresvärd innan du lägger ut en annons på lägenheten i fråga. För att hyra ut din lägenhet som du har förstahandskontrakt på måste du ha tillstånd från din värd.

När du hyr ut i andra hand finns det möjlighet att låta din hyresvärd också ta del av ansökningarna via sajten.

Varför hyra ut via oss?

De personerna som hör av sig via oss är motiverade att hitta en lägenhet då de betalar för vår tjänst. Eftersom det inte är en gratistjänst är det få personer som har konto bara för att se sig omkring, vilket du annars kan råka ut för. T.ex. om du lägger ut din annons på någon öppen köp & sälj / uthyres sida. Vi tror att du som fastighetsägare kommer uppleva att vår tjänst underlättar för dig i det stora hela när det kommer till bördan att hyra ut.

Köpa lägenhet i Kalmar

I dagsläget har vi ingen försäljning av bostadsrätter i Kalmar. Istället rekommenderar vi någon av de lokala mäklarna för att köpa lägenhet i Kalmar.