Hyra bostad Lund

Visste du att Lund har funnits i över tusen år? Det kan kanske vara svårt att tro med tanke på hur framstående staden är inom forskning och teknik, men i den medeltida stadskärnan märks fortfarande historiens vingslag. Det finns gamla skånska korsvirkeshus åt ena hållet och moderna studentlägenheter åt det andra – för visst är det en riktig studentstad! Vare sig du planerar att ansöka till universitetet eller bara njuta av vackra Skåne så har vi en massa lediga lägenheter i Lund!

Studentbostad Lund

Som en av Sveriges absolut hetaste studentstäder är det inte alltid en barnlek att hitta en studentbostad i Lund heller. Vi försöker fånga upp även sådana med våra spindlar, och man kan i vårt system markera om man är intresserad av enbart studentlägenheter eller om man kan tänka sig hyra alla typer av bostäder som dyker upp.

Nära till allt

Hur kan det vara nära till allt från en relativt liten stad i sydvästra Skåne, undrar du? Du tar flyget, så klart! En kort tågresa från Lund ligger nämligen Köpenhamn Airport, Nordens största flygplats. I Lund finns Sveriges tredje mest använda tågstation där Södra stambanan och Västkustbanan delar sig, vilket gör det lätt att ta sig både norrut och söderut, inte minst till Danmark. Lokala bussar och tåg finns det gott om, eller varför inte göra som en riktig lundabo: cykla!

Inne i stan

Förutom vacker och intressant arkitektur hittar du även den majestätiska domkyrkan samt flera torg med handel – kan det bli mer idylliskt? Ja kanske, om du fortsätter strosa runt bland gator och gränder bland specialbutiker och stora kedjor. Fynda i second hand-affärer eller ha allt på ett ställe på köpcentret Nova Lund. Är inte shopping din grej? Låt inte det stoppa dig från att hyra lägenhet i Lund: du kan ju alltid gå på handboll eller besöka äventyrsbadet i stället!

Tack vare århundraden som studentstad har Lund ett stort antal spännande evenemang och lika många fängslande ställen att besöka. Teater, konst, spex, och föreläsningar är vardagsmat, och då och då dyker det upp en mässa eller festlighet, t ex Lund Comedy Festival. Ännu mer levande kultur och historia finns på Kulturen, ett museum som sträcker sig över två hela kvarter. Sugen på mer? Kolla in Historiska museet eller Skissernas museum!

Ute i naturen

Grönska finns mitt inne i Lund i Botaniska trädgården där du kan få en välbehövlig paus från vardagen. Vill du komma ännu längre bort och uppleva den fantastiska skånska naturen finns det en hel del alternativ. Vandra slingan på Romeleåsen, eller sitt vid vackra Höje å. Förtrollas av Dalby Söderskog där delar av Ronja Rövardotter spelades in, prova på dressincykling, eller utforska friluftsområdet Skrylle. Saknar du historian kan du besöka slaget vid Lund!

Möjligheter

Frågan är vilka möjligheter som inte finns i Lund! Universitetet och forskningen är i världsklass och många uppfinningar och upptäckter kommer härifrån. Pacemakern, t ex, såg dagens ljus i Lund. Hand i hand med forskningen går en stark anda av entreprenörskap och en hel del världsledande företag finns här, inte minst på Ideon Science Park. Här samlas hundratals företag och tusentals anställda, så vad du än vill göra så är du i gott sällskap!

En sån här charmig blandning av historia och framtid hittar du inte överallt. Lägg till den vackra naturen och spännande kulturen, så det är nog dags att leta flyttfirma i Lund?