Så det är dags att hyra lägenhet i Göteborg? Att bo i Göteborg kan tänkas vara lite som att kliva rakt in i den klassiska tv-serien Nile City eller Rena rama Rolf. Riktigt så extremt är det inte, men för den som inte kommer från Göteborg kan man ofta uppfatta Göteborgare som en väldigt check skara människor.

Hyra lägenhet Göteborg

På Fokus lista med bästa kommunerna att bo i 2018 kniper Göteborg en fin 5:e plats. Ända uppe på 2:a plats hittar vi en annan kommun i närområdet, nämligen Mölndal. Att man har 2 kommuner på topp 5 får anses som väldigt imponerande och ett bra kvitto på att Göteborg är en fantastisk stad att hyra lägenhet i.

Sevärdheter

I Göteborg finns det alltid någonting att hitta på. Bland de mest uppskattade sevärdheterna kan vi räkna in Universeum, Botaniska trädgården, Skansen Kronan, Slottsskogen, Göteborgs konstmuseum, Masthuggskyrkan och Göteborgs Opera.

Aktiviteter

Sveriges kanske mest välkända shoppinggata hittar vi i Göteborg i form av Avenyn. Få städer är väl så förknippade med en gata som Göteborg. Här finns också gott om restauranger, caféer och andra små butiker att besöka. Råkar du vara i Göteborg i slutet på Maj är Göteborgsvarvet något du inte får missa när det passerar Avenyn.

Är det någon aktivitet som Göteborg är känd för över hela landet så är det att gå på nöjesfältet Liseberg. Hit bokar många av landets skolklasser sina resor för pengarna som de har samlat in under året till sin klassresa.

Utsikt över staden

Vill du ha en riktigt fin utsikt över Göteborg bör du ta dig till tornet för fritt fall inne på Liseberg. Där har du utsikt över stora delar av Göteborg.

Varför hyra lägenhet i Göteborg?

Parklivet

De populäraste parkerna att besöka är Hagaparken, Kungsparken och Trädgårdsföreningen. Hit kan du gå för att ta en picknick med kompisarna, för att plugga inför tentan eller för att ta bilder inför ett stundande bröllop. Parkerna är gröna oaser mitt i stadens vimmel.

Kulturen

Är du intresserad av kultur bör du besöka Världskulturmuseet, som förövrigt är ett av två statligt finansierade museum som inte ligger i Stockholm. Precis bredvid Världskuturmuseet hittar du välkända Universeum som även det är väl värt ett besök. Är du mer vigd till musik får du inte missa festivalen Way Out West som varje år sedan 2007 anordnas i Slotsskogen.

Sport

I Göteborg har sport och idrott en stor betydelse för både turister och invånare. Varje år arrangeras världens största halvmaraton i form av Göteborgsvarvet. Då brukar omkring 40-60 000 människor springa de 21,1 km genom Göteborg, vars tuffaste partier är de två passagerna av broarna Älvsborgsbron och Götaälvsbron. Med bara 3 km kvar passerar den enorma ormen av människor Kungsportsavenyn påhejade av hundratusentals personer i form av släkt, vänner och okända. Runt detta evenemang brukar väldigt många besökare vilja hyra lägenhet i Göteborg, vilket ger dig en möjlighet att kanske hyra ut i andra hand om du får och vill.

Andra välkända idrottsevenemang i Göteborg är Gothia Cup som är världens största ungdomscup i fotboll. Cupen arrangeras av den lilla klubben BK Häcken.

Mest välkända idrottsklubbarna i Göteborg är IFK Göteborg, Örgryte IS, GAIS och inom ishockeyn Frölunda HC. De förstnämnda klubbarna är väldigt breda och har representanter i en stor mängd sporter, allt från orientering till allsvensk fotboll.

Lediga lägenheter i Göteborg

Nu när du hamnat hos oss, så antar vi att du precis som många andra i Göteborg vill hyra lägenhet i Göteborg. Sanningen är den att det är oerhört svårt att hitta lediga lägenheter i Göteborg, precis som det är i de flesta andra av Sveriges större städer. Vad vi har gjort för att underlätta för dig i ditt sökande efter ny bostad, ska vi i ett par korta stycken beskriva nedan.

Lägenheter24 har som mål att du så snabbt som möjligt ska komma i kontakt med hyresvärdar som lägger ut hyresrätter i Göteborg. Vad vi gör är att vi skickar ut digitala spindlar på bostadssidor i Sverige, som samlar in information om de nya objekt som läggs ut på bostadsmarknaden. Genom en prenumeration kan du då få mail endast någon minut efter att en ny lägenhet i Göteborg t.ex. har lagts ut!

Detta medför att du drastiskt ökar dina chanser att få hyra lägenhet i Göteborg. Oddsen för att du ska få en hyresrätt om du är tidig att ta kontakt med hyresvärden är mycket större än om du, som idag, själv scannar av alla bostadssidor där ute och hittar lägenheter som har legat ute i flera timmar. Är du först kan du förhoppningsvis få en visning inbokad ganska snart, och därefter också ett hyreskontrakt att skriva på! Visst låter det bra? Tveka inte att påbörja din bevakning nu på en gång!

Flytthjälp Göteborg

Har du många andra bollar i luften samtidigt som du ska flytta så rekommenderar vi att du anlitar flytthjälp. Då kan du får hjälp med både din flyttstädning, packning och själva flytten. Eller kan du själv hyra en flyttbil.