Hyra bostad Stockholm

Det är svårt att beskriva hur det är att bo i Stockholm eftersom det kan skilja sig så pass mycket åt, beroende på i vilken del av staden du ska bo. Lite som att beskriva hur det är att åka bil, det skiljer sig åt om det är en sportbil eller en mopedbil. De flesta som bor här verkar tillsynes nöjda med vad staden har att erbjuda. Stockholm är enligt internationella mått mätt Sveriges enda storstad, vilket lockar väldigt många unga att hyra lägenhet Stockholm från hela landet.

När du kliver av tåget på centralstationen, kan tempot kännas en aning uppskruvat om du kommer från någon annan del av landet. Man hör ofta småstadsbor referera till stockholmare som en stressig skara människor. Till viss del ligger det nog lite sanning i det, men det är också det som gör att det händer saker runt om i staden. Det är trots allt här som hela landet styrs, från Rosenbad och Riksdagshuset. Det är också härifrån som många av landets välkända företag styrs, likt Spotify, Ericsson och H&M.

Sevärdheter

Bland saker man inte får missa i Stockholm räknas i stadens egen besöksguide bl.a. Gamla stan, Stockholms slott, Vasamuseet, Stockholms stadshus, Moderna museet och Skansen upp.

Aktiviteter

Stockholm har något för alla. Vid sidan av attraktionerna vi räknade upp under sevärdheter, kan vi rekommendera något av följande.

Utsikt över staden

Om du tar tunnelbanan till Södermalm kan vi rekommendera att ta dig till den s.k. "Skatteskrapan", där du kan ta hissen till skybaren allra högst upp i huset. Här kan du till ett glas vin avnjuta en av de mest storslagna utsikterna Stockholm har att erbjuda.

Parkliv

Stockholm är inte bara grå betong och tunnelbana. Här finns också ett rikt parkliv. Endast ett stenkast från populära Stureplan, kan vi rekommendera Humlegården ett besök. Det är populärt att på våren och sommaren bege sig hit med en picknick-korg och slå sig ner i gräset.

Kultur

Som hela Sveriges epicentrum, har såklart Stockholm också ett rikt kulturliv. Kolla upp vad det går för föreställningar på Dramaten, vad Moderna museet erbjuder för utställningar eller varför inte ge Nationalmuseum en chans. Vi kan även rekommendera Operan om det är tilltalande för din smak. I övrigt kryllar det av biografer runt om i staden, mitt i City kan du bl.a. besöka Biograf Sergel som ligger på Hötorget.

Nattliv

På nattlivsfronten har Stockholm en hel del att erbjuda. Allt från riktigt "fina" klubbar runt klassiska Stureplan, till de mer hipstertäta småpubarna på Södermalm. Oavsett vad som faller dig i smaken lär du hitta någonting som passar. Vill du vara snäll mot plånboken rekommenderar vi att hålla dig borta från Stureplan och blicka mer mot Södermalm eller Kungsholmen istället.

Transport

I Stockholm är det konstant rörelse, och det bästa sättet att ta sig runt i staden är med tunnelbana. Det går fort, du slipper bilköer och tågen går med täta mellanrum. Behöver du ta dig utanför tunnelbanans linjer är pendeltåg ett snabbt och effektivt sätt att ta sig dit man ska. Runt om inre Stockholm går även tvärbanan, passerar bl.a. Sickla, Hammarby sjöstad, Gullmarsplan, Årsta, Alvik, Sundbyberg och Solna C. För att planera ditt resande i Stockholm bör du ladda ner appen "Res i Sthlm" som tillhandahålls av Storstockholms lokaltrafik.

Sport

Stockholm är en sportstad av rang. Drygt 10 minuter tunnelbana från T-centralen ligger Friends Arena som är nationalarenan för svenska fotbollslandslaget. Här hålls också Stockholm Horse Show som brukar dra över 30 000 hästintresserade människor varje år. Här spelar även AIK sina fotbollsmatcher.

Vid Johanneshov i södra Stockholm ligger Globenområdet, innehållande arenorna Globen, Johanneshovs Isstadion och multiarenan Tele 2 arena, där både Djurgårdens IF och Hammarby IF spelar sina allsvenska fotbollsmatcher.

Hyresrätter i Stockholm

Idag görs allt fler hyresrätter i Stockholm om till bostadsrätter, samtidigt som de allra flesta nybyggnationer inte heller blir några hyresrätter, eller åtminstone inte särskilt billiga sådana. Detta har skapat den situation som idag råder i staden och närförort, en bostadsrätt kostar flera miljoner, och bostadskön har en närmast orimlig längd, vilket gör möjligheterna att få hyra bostad Stockholm små.


Detta problem att få tag på lediga lägenheter Stockholm, såväl som andra städer, har gjort att vi tagit initiativ till denna sida som är till för att du ska kunna bevaka lägenheter i Stockholm, och pinga dig så fort en ledig lägenhet kommer ut på någon av Sveriges större annonssidor. Om du blir medlem på Lägenheter24, får du ett mail så fort en ny lägenhet kommer ut på marknaden, detta gör i sin tur att du kan vara en av de första som hör av sig på lägenheten i fråga, och således vara först med att boka tid för visning hos hyresvärden. I förlängningen leder detta så klart också till att du har större chans att faktiskt få skriva på ett hyreskontrakt för lägenheten i fråga.


Så välj vilket, eller vilka, områden av Stockholm du är intresserad av att bevaka lägenheter i. Du har också möjlighet att ställa in hur många rum lägenheten i fråga ska ha, vilken typ av lägenhet du är ute efter samt några andra parametrar. Därför borde du börja bevaka lediga lägenheter i Stockholm nu!


Hur får man förstahandskontrakt i Stockholm?

Antingen kan man stå i Stockholm stads bostadskö i dryga 20 år, eller ger man sig ut och jagar reda på ett förstahandskontrakt själv. Det finns idag en stor svart marknad för förstahandskontrakt  i Stockholm, men det är något vi avråder dig starkt från att ge dig in i. De gånger någon blir blåst i en bostadsaffär, handlar det väldigt ofta om just den svarta marknaden där det blir svårt att få något avtal som håller i rätten undertecknat vid penningutbytet.


Istället kan man sitta och uppdatera olika tjänster som erbjuder lägenheter, filtrera efter förstahandskontrakt och därefter ringa när man ser någonting. Problematiken här blir att du i ytterst få tillfällen är ute i tillräckligt god tid att ens få komma och titta på lägenheten du vill hyra.


Vi tror oss ha en lösning på det, genom att du bevakar ett område där du önskar bo. När du har betalat den ringa avgiften för vår tjänst får du sedan mail så fort det finns något objekt som matcher din sökning efter lägenheter att hyra i Stockholm. Självfallet är inte alla förstahandskontrakt som kommer ut, men om de kommer ut så får du ett mail direkt de läggs ut och då har du större chans att vara först till kvarn på den lägenheten.


Eftersom att bostadssituationen ser ut som den gör, är det extremt högt tryck på förstahandskontrakt inom tullarna främst. Om du bara kan tänka dig att vidga vyerna en aning och kanske bosätta dig inom pendeltågens banor så ökar dina chanser till ett förstahandskontrakt dramatiskt.


Hyra lägenhet i närförort


Då Stockholm är Sveriges enda storstad med internationella mått mätt, är det hit folk vill flytta. Det medför att konkurrensen skjuter i taket och svårigheten att få ett hyreskontrakt på en attraktiv adress minskas rejält. Därför kan det vara klokt att istället för att hyra lägenhet i Stockholm City, kanske söka sig en liten bit utanför den absoluta stadskärnan, eller ännu hellre rikta blicken mot kranskommunerna. Där ute är det inte mycket svårare att få en lägenhet än i någon annan svensk medelstor stad.


Är det omöjligt att få hyra lägenhet i Stockholm?


Självklart inte. Men du lär få kämpa mer för att hyra lägenhet i Stockholm än om du exempelvis vill hyra något på en ort med endast 50 000 invånare. Anledningen är att nästan hela staden är attraktiv, många kan tänka sig bo i princip vart som helst i Stockholm bara de får ett hyreskontrakt.


En teknik du kan använda dig av är att ringa till bostadsförmedlingarna och försöka få de hjälpa dig få hyra lägenhet i Stockholm. Var inte rädd för att ta kontakt med människor, vem vet vad en enkel fråga kan leda till. Kanske sitter din framtida hyresvärd på tunnelbanan framför dig, våga fråga om de vet någon som brukar hyra ut lägenheter i Stockholm.Flytthjälp Stockholm

När du ändå är igång och letar efter ny bostad, är det kanske dags att börja hålla koll på vad du har för möjlighet till flytthjälp i Stockholm? Vi tillhandahåller även assistans med detta, allt för att göra det enklare för dig som hyresgäst oavsett vart du bor.

Flyttbil Stockholm

Kanske vill du inte leja ut hela flyttkalaset till någon annan, utan nöjer dig med att hyra flyttbil i Stockholm? Då bör du kolla in länken här, där finns tips på vad du bör tänka på när du ska hyra en flyttbil.