Hyresrätter i Gävle

Inte konstigt att du letar lediga lägenheter i Gävle, för vem skulle inte vilja bo i denna både otroligt mysiga och riktigt spännande stad! Gävle är mer än bara den världsberömda julbocken, kaffe, och ishockey – mycket mer. Strosa fram längs Gavleån, ät den färskaste fisken du smakat, eller utforska alla kringliggande fornminnen. Vad vet du om Järnriket? Inte lika mycket som när du flyttat till Gävle, det är ett som är säkert! Lägg till kusten, högskolan, och en levande stadskärna så låter det inte så fel att hyra lägenhet i Gävle.

Nära till allt

Gävle må vara Norrlands näst största ort, men det betyder inte att det är långt till ställen som Uppsala och Stockholm, inte alls! E4:an tar dig snabbt och lätt till huvudstaden medan E16 snirklar sig fram västerut. Föredrar du att låta bilen stå hemma finns det gott om tåg – konstigt vore det annars eftersom att både Ostkustbanan, Bergslagsbanan och en del av Norra stambanan går genom staden. Gävle har också en hamn som ständigt blir större, och en massa cykelbanor om du vill ta cykeln.

Inne i stan

Gävle har en stadskärna som fullkomligt sprudlar av liv och rörelse där det alltid är något på gång. Ta en långfika, beundra gamla byggnader, eller kolla in utställningar och annan kultur. I Gävle finns nämligen många unga, nytänkande kulturskapare samt musik, teater, stand-up, och en hel bunt spännande museum. Folkets hus är en mysig samlingsplats, och om du är shoppingsugen kan du alltid hitta unika antikbutiker eller kolla in handelsområdena i Valbo och Hemlingby.

Runt Gävle hittar du både fascinerande fornminnen och underbara små fäbodar, och på Gavlerinken kan du uppleva sport på elitnivå – eller musik på elitnivå, när Melodifestivalen har deltävling här! Andra sporter inkluderar bowling, skidor, fotboll och skridskor, och även roller derby. Om du och barnen eller vännerna är sugna på ett riktigt äventyr så är Alborgen ett måste – tänk Fångarna på fortet, så vet du vad som väntar!

Ute i naturen

Parker och grönområden finns det många i Gävle, precis som både motions- och skidspår. På sommaren kan du bada i havet och på vintern är det skridskor som gäller – eller bad, om du vågar! Ge dig ut på en paddlingstur eller vandra längs vackra leder och trolska stigar. Hemlingby har sitt eget friluftsområde, och Eggegrund är en utmärkt plats för djurskådning. Träffa gulliga djur på Furuviksparken, åk tillbaka till medeltiden på Oklagård, eller prova på ett guidat äventyr på cykel, till fots, eller på vattnet.

Allmännytta

I Gävle finns ett allmännyttigt bostadsbolag som heter Gavlegårdarna.

Möjligheter

Närheten till både Norrlands skogar och folktätheten söderut har gjort Gävle till en idealisk plats för kartong- och pappersindustri. Elektronik och livsmedel hör även de till framgångsrika branscher i staden, och den stora hamnen bidrar förstås till att logistikbranschen även den frodas. Gävle har sin egen högskola samt en hel del evenemang och andra tillfällen för nätverkande, så varför inte börja planera för företagsflytt också innan du letar flyttfirma i Gävle!

För visst är det dit flyttlasset kommer gå vilken dag som helst? Tänkte väl det!