Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för JuridiskaDokument.nu.

Om kärleken tar slut eller det finns någon annan anledning till separation, är det många som inser att de har gått i fällan att inte skriva ett samboavtal. Varför då? Jo det är nämligen så att vid en separation har båda parter rätt att kräva bodelning, vilket betyder att bostaden och alla dess tillhörigheter ska delas lika mellan parterna.

Om din sambo begär en bodelning så kommer alla saker som ni har köpt gemensamt till hushållet att delas lika mellan er, oavsett vem som har betalt vad. Detta kan förebyggas genom att skriva ett samboavtal.

Tips! Köp ett färdigt bodelningsavtal skrivet av jurister från JuridiskaDokument.nu och kom undan med en bråkdel av kostnaden mot vad en jurist skulle ta. Klicka och beställ nu!

Par som skrivit ett bra samboavtal

Bostad och saker delas lika mellan er

Bodelningen tar ingen hänsyn till vem som har betalt för möbler, elektronik eller ens bostaden om de är införskaffade för gemensamt användande under ert förhållande. Har du däremot med dig prylar som du köpt före förhållandet, ingår detta inte i bodelningen utan tillhör fortsatt dig.

Är ni överens om hur allt ska fördelas vid separationen så är detta inga bekymmer alls. Det är bara om en av er kräver en bodelning som problemen kan uppstå. Ni kan då begära hjälp av en bodelningsförättare, som ofta är en advokat, vilken ni kommer få betala kostnaden för själva.

Vi rekommenderar att ni upprättar ett samboavtal omedelbart när ni flyttar ihop. Detta kommer troligtvis minimerar er huvudbry vid en eventuell separation, dessutom kan det spara er stora summor pengar då advokater sällan är billiga. Som nämnt ovan kan ni köpa färdiga avtal skrivna av jurister för att enklare skriva ett samboavtal som håller vid en eventuell tvist.

Tips! Köp ett färdigt bodelningsavtal skrivet av jurister från JuridiskaDokument.nu och kom undan med en bråkdel av kostnaden mot vad en jurist skulle ta. Klicka och beställ nu!