Hyresrätter i Norrköping

Så du funderar på att flytta till Sveriges elfte största tätort, vad kul! Hos oss hittar du lediga lägenheter i Norrköping, staden som ligger längst in i Bråviken och är omgiven av otroligt vacker natur. Du kan också hitta sport på elitnivå och en hel massa kultur, musik, och historia – som du själv kan uppleva. Förr vad det textil som gällde i denna östgötska stad, men nu finns allt från elektronik till papper och logistik. Låter som ett helt okej ställe att bo på, eller hur!

Nära till allt

I Italien kanske alla vägar går till Rom, men här går de till Norrköping! E4:an och E22:an tar dig snabbt både uppåt och neråt i landet och flera riksvägar går också förbi staden. Inte bilsugen? Inga problem, på Södra stambanan går tågen ofta och till grannstaden Linköping kommer du på under halvtimmen. Åka på räls kan du också göra inne i stan på spårvägen, från Norrköping Airport går charterresor till värmen, och djuphamnen är en av de viktigaste i hela Östersjön. Som sagt, alla vägar!

Inne i stan

I Motala ström som flyter genom staden avspeglas vackra byggnader, mysiga caféer, och spännande butiker. Prova nya matkombinationer i hemtrevliga källarvalv eller vandra runt gränderna i Knäppingsborg där du kan hitta unik design och inredning – du kan ju inte hyra lägenhet i Norrköping utan att skaffa lite nytt, även om det råkar vara begagnat! Avsluta en mysig dag med att gå på fotboll, speedway, eller handboll – eller varför inte kolla in ett roller derby?

Konst och musik hittar du överallt men i kulturkvarteret Hallarna kan du vara säker på att uppleva något utöver det vanliga. Få är de dagar som inte har åtminstone en utställning eller föreläsning, och du kan lära dig spännande saker som krokimålning. Njut av symfoniorkestern, strosa runt museum, eller se en film på bio. Vill du själv stiga in i historien så finns det dramatiserade vandringar där du kan stöta på både ett och annat, så var beredd!

Ute i naturen

Vare sig du känner för en cykeltur, en lång promenad, ett dopp i det blå, eller en tur med båten så hittar du något i Norrköping och dess omgivning. Inte så konstigt, med tanke på att det finns hela 42 naturreservat! Upplev den orörda naturen i Getåravinen, åk ut till skärgården, eller spana in Sveriges genom tiderna största byggnadsprojekt, Göta kanal. Glöm bara inte bort djuren på Kolmården samt Himmelstalund, friluftsområde och fornminnesplats!

Möjligheter

Med tanke på den stora djuphavshamnen är det inte svårt att förstå varför så många stora företag väljer att ha sina lager i Norrköping och att logistik och transport blomstrar i staden. Till andra stora branscher hör papper/förpackningar, it/media, och handel, vilket märks tydligt i Ingelsta handelscentrum. Campus Norrköping bidrar till nystartade småföretag, och på Visualiseringscenter C samlas forskning och nya idéer med sann entreprenörsanda!

Det verkar som att det är dags att leta lägenhet och flyttfirma i Norrköping? Det vore väl konstigt annars – här hos oss finns allt du behöver!