Hyra lägenhet Eskilstuna

Om det är en salig blandning av levande kultur, fascinerande historia, och minnesvärda upplevelser du är ute efter så gör du alldeles rätt i att leta lediga lägenheter i Eskilstuna. Denna stad, placerad mellan Mälaren och Hjälmaren, är full av vackra gamla byggnader – inte minst i Gamla stan! - och känd för sin framgång inom industri. Utflyktsdestinationerna är många, och i Eskilstuna kan du hitta en massa saker unika i sitt slag – vad sägs om ett utedassmuseum och världens första återbruksgalleria?

Nära till allt

Med både E20 och flera riksvägar är det inte svårt att varken ta sig till närområden eller börja på en längre resa, men det är kanske ändå tåget som är det smidigaste resesättet. Eskilstuna är en järnvägsknut och här går Svealandsbanan samt linjen mellan Sala och Oxelösund. Till Stockholm kommer du på under timmen – hur smidigt som helst! Det finns även gästhamnar, och mer centralt tar lokalbussar eller cykel dig vart du vill.

Inne i stan

Tillhör du skaran människor som knappt kan få nog av att strosa runt på och utforska museer så är det definitivt en bra idé att hyra lägenhet i Eskilstuna, här finns nämligen en hel drös av dem! Beundra ny eller gammal konst, lär dig om Eskilstuna som industristad på Eskilstuna stadsmuseum, eller besök de lika fascinerande som vackra Rademachersmedjorna. Trots allt gammalt finns det också plats för mycket nytt, särskilt inom musik och teater – och en hel del är på finska!

Sport ligger många Eskilstunabor varmt om hjärtat vilket märks direkt när du går på handboll, speedway, eller fotboll. Heja ditt nya lag till vinst eller gå för folkfesten och varmkorven. Är du mer sugen på shopping så finns det flera köpcenter – inklusive ReTuna Återbruksgalleria, där varenda pryl återanvänts! I samma anda finns det både gårdsbutiker och bryggeripubar där du kan hitta det där perfekta ölet med alldeles lagom mycket skum.

Ute i naturen

Det finns en hel del olika landskap att välja mellan runt Eskilstuna, från vackra öar till vida fält och trolska skogar. Glöm bort omvärlden ett tag och vandra längs leder och spår genom unika naturreservat som Gökstenen med sina moränblock och Varglyans höga tallar. Hitta din favorit bland alla friluftsområden där cykling, paddling, och fiske står på schemat eller finn lugnet vid Mälaren eller Hjälmaren. Är det spänning och adrenalin du är ute efter passar äventyrsbanan i Vilsta alldeles utmärkt!

Möjligheter

Ja, möjligheter finns det en hel del av i Eskilstuna. Du har nog inte missat att industrin har en stor plats i staden, så om det är vad du vill syssla med så är det bara att köra på! Erfarenheten och talangen finns, inte minst bland högskolestudenter som är sugna på att komma ut i arbetslivet och testa sina vingar. Som om inte det vore nog, så ligger Eskilstuna även centralt i den ständigt växande Stockholm-Mälardalen-regionen!

Nu är det väl bara att köra på och börja leta flyttfirma i Eskilstuna, eller vad tycker du? Psst – vi har allt du behöver, på ett och samma ställe!